Spaanse biotechnologie sector groeiende

28.04.2010 By: Transfer gebaseerd op Invest in Spain

In de Spaanse biotechnologie industrie zijn ongeveer 800 bedrijven actief en de sector biedt werk aan 110.000 personen. De sector heeft een jaarlijkse omzet van meer dan 27 miljard euro en de uitgaven aan onderzoek en ontwikkeling bedragen meer dan 376 miljoen euro. Deze cijfers weerspiegelen een continue groei van de omzet, het aantal bedrijven en het personeel van bijna 20%, hetgeen een duidelijk bewijs is van het potentieel van de sector en de dynamische positie van Spanje op het gebied van biotechnologie in Europa.

Tijdens de periode 2000-2008 is het aantal Spaanse bedrijven actief op het gebied van de biotechnologie gegroei met 239% en steeg het aantal werknemers op jaarbasis met 48%. Biotechnologie had in 2007 een aandeel van 0,8 porcent in het BBP van Spanje.

Spanje is de vijfde grootste Europese markt voor de farmaceutische industrie. Tal van farmaceutische multinationals hebben hun productiefacilitenten en onderzoekcentra ondergebrach in het land. Spanje is daarnaast het vierde land ter wereld in wetenschappelijke publicaties op het gebied van de biotechnologische industrie in de EU achter het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk. Jaarlijks studeren er veel wetenschappers af waardoor Spanje kan rekenen op zeer bekwame en gekwalificeerde arbeidskrachten met meer dan 7.000 biotechnologie en biomedische onderzoekers.

Dit scenario is zeer aantrekkelijk voor internationale bedrijven die op zoek om hun activiteiten uit te breiden in Spanje en het opzetten van wetenschappelijke en technologische allianties met Spaanse bedrijven en instellingen. Geïnteresseerd in verwikkeld raken in deze mogelijkheden? Aarzel niet om contact met ons op!